De middagplons

Een bevrijdende plons

Zoals de naam al doet vermoeden zitten we op ruikafstand van zee. Dat klinkt natuurlijk charmant. Maar in alle nuchterheid, voor het mooie plaatje hoef je er niet altijd te wezen. Driekwart van het jaar is de zee een natte grijze plak naast een kalme zandbak, met hier en daar een mijmerende passant.

Maar voor ons is de zee een bevrijdende plons. De zee is een speeltuin voor ons, een uitdager. Een afstraffer. Een breindeiner. Een vriendenmaker. De zee spoelt de stress uit de door scherm en focus verkrampte ledematen. Het brengt een schone bries en waait de hokjesgeest weg, zodat we weer gezouten aan de arbeid kunnen. Een vloeibaar onderdeel van onze werksetting.

En die zoute duik kan elk moment van de dag, want een gezonde herstart is altijd welkom.

Loslaten

We gunnen elk werkend mens een grijze plak. Waar je weer even écht kan loslaten. Net wat intenser dan dat corporate yogamatje onder een systeemplafond. Maar kopje onder, neus in de zilte wind, met kans op een nieuwsgierige zeehond (zitten hier genoeg). Trek zo nu en dan die deur achter je dicht en kom de kalmte delen. Daar ontstaan de mooiste dingen uit.

Adriaen Block artwork - The Green Surfer
About The Green Surfer - Pandamie
Masker face The Waste x The Green Surfer
IPA Gekkie - Dwarsdrijver schets
The Blooming Dutch - The Green Surfer (2)
The Green Surfer - patern