Conversie optimalisatie

Meer omzet met hetzelfde aantal bezoekers?

Hoe hoog is jullie conversiepercentage?

Het is misschien voor de hand liggend dat een website of webshop zodanig wordt ingericht dat het zoveel mogelijk conversies oplevert. Maar hoe weet je dat de huidige opzet het doel van de website het beste dient. Voor veel bedrijven is het optimaliseren van de conversies op een website al een stap te ver. De meest websites en shops die wij tegenkomen zijn namelijk het belangrijkste van conversie optimalisatie vergeten, namelijk: data verzamelen!

Het proces van conversie optimalisatie

Data verzamelen, nog meer data verzamelen, testen en weer opnieuw beginnen!

Dat is het proces van conversie optimalisatie. Want hoe weet je dat iets werkt als de resultaten niet worden gemeten. Onze conversie optimalisatie specialist start daarom altijd bij het begin. Welke data is er momenteel aanwezig, wat zegt dit en geeft dit genoeg inzicht om conversie verhogende aanpassingen door te voeren.

Wij zijn een bureau voor conversie optimalisatie, maar geen conversie optimalisatie bureau

The Green Surfer laat zich niet graag in het hokje van conversie optimalisatie bureau plaatsen

Als je denkt dat wij het bureau zijn dat alleen de kleur van buttons aanpast en dat conversie optimalisatie noemt dan heb je het goed mis. Als bureau van creatievelingen en techneuten weten we de brug te slaan tussen mystiek, kicken snufjes en snelheid. Want eigenlijk draagt alles bij aan conversie. Denk aan pakkende teksten, gave features, maar ook een snelle website draagt bij aan de conversie van een website. 

Conversie optimalisatie webshop

Het verhogen van conversie wordt vrijwel altijd in een adem genoemd met een webshop.

Niet geheel onterecht want webshops draaien natuurlijk volledig om conversies. Er zijn talloze lijstjes met best practices, maar misschien is de beste tip wel om deze te negeren en uit te gaan van eigen data.

 

Want als we één ding hebben geleerd, dan is het wel dat er meerdere wegen naar Rome zijn en niet alle wegen zijn voor iedereen even succesvol.

Conversie optimalisatie specialist inhuren

Er zijn twee specialisten binnen de marketing die enorm veel online marketingkosten kunnen besparen voor jou.

Namelijk de SEO-specialist, die ervoor zorgt dat je veel meer onbetaalde websitebezoekers naar je website trekt. Maar de conversie specialist zorgt ervoor dat deze websitebezoekers ook daadwerkelijk overgaan tot conversie. Wanneer deze twee personen samenwerken ontstaat er een krachtige marketingmix. Binnen The Green Surfer is er de kennis om meer websitebezoekers te trekken, maar ook om hen aan te zetten tot conversie. Dus wil jij je kosten per conversie verlagen, maar wél meer conversies realiseren? Wij nemen je graag mee in onze gezamenlijke conversie optimalisatie reis.

The Green Surfer laat zich niet graag in een hokje plaatsen. Wij combineren creatief werk met harde cijfers en online groei. That’s where the magic happens!

Camera svg wit - TGS

Conversie verhogen van je website

Niet alleen voor webshops

Nog even terugkomend op de gedachte dat conversie optimalisatie alleen voor webshops is. Mocht jij denken dat conversie optimalisatie niet nodig is, omdat je ‘slechts’ een website hebt. Zet deze gedachte dan maar meteen uit je hoofd. Want er zijn talloze websites waarbij conversie optimalisatie een must is. Tenzij minder uitgeven en meer verkopen niets voor jou is.

Zet landingspagina’s in

Een manier om het conversiepercentage te verhogen, is het gebruik van landingspagina’s. Dit zijn pagina’s waarbij in elke sectie van de pagina wordt getriggerd om te converteren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van reviews, kortingen, acties en nog veel meer. Het inzetten van landingspagina’s is populair, omdat het niet de opzet van een website veranderd. Terwijl er wel alles aan gedaan kan worden om meer en beter converterende bezoekers te trekken.

Test Call to actions met A/B testing

Ook zijn landingspagina’s uitermate geschikt voor A/B testing. Dit wil zeggen dat twee pagina’s met (kleine) verschillen worden gebruikt om vervolgens te kijken welke aanpassingen nodig zijn om het hoogste conversiepercentage te behalen.

Analyseer bezoekersgedrag met heat maps en statistieken

Wellicht ben je bekend met Google Analytics, de dienst van Google om inzicht te krijgen in je webverkeer. Als Google Analytics goed is ingesteld, kan je zeer waardevolle data verzamelen, analyseren en vervolgens omzetten in acties.

Naast Google Analytics zijn er nog talloze programma’s waarmee bezoekersgedrag geanalyseerd kan worden. Wil jij exact zien tot hoever bezoekers op jouw website scrollen en waar ze op klikken? Neem contact op, zodat we dit in kaart kunnen brengen door middel van heat maps.

Zoekmachine optimalisatie

FAQ

Data verzamelen is belangrijk bij conversie optimalisatie omdat het inzicht geeft in hoe de website presteert en waar verbeteringen mogelijk zijn. Door data te analyseren, kan een conversie optimalisatie specialist aanpassingen doorvoeren om de conversie te verhogen.

Een landingspagina is een pagina waarin in elke sectie van de pagina wordt getriggerd om te converteren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van reviews, kortingen, acties en nog veel meer. Het conversiepercentage kan hierdoor verhoogd worden omdat bezoekers worden aangemoedigd om tot conversie over te gaan.

Een conversie specialist kan helpen bij het verlagen van de kosten per conversie door ervoor te zorgen dat websitebezoekers daadwerkelijk overgaan tot conversie. Samenwerking met een SEO-specialist kan leiden tot een krachtige marketingmix.

Conversie optimalisatie kan een grote impact hebben op het succes van je bedrijf. Door het verhogen van het aantal conversies kan je bijvoorbeeld meer omzet genereren, nieuwe klanten binnenhalen en bestaande klanten behouden. Bovendien kan het optimaliseren van de conversie leiden tot kostenbesparingen, omdat je met dezelfde hoeveelheid bezoekers meer conversies kunt realiseren. Het is daarom belangrijk om te investeren in conversie optimalisatie en regelmatig te blijven testen en bijsturen om het maximale uit je website of webshop te halen.

Recycle the present, save the future

GreenMatter

The stage is yours

Wastebeest

Let's get salty

BeachBreak

Onze projecten

Victor Lutke Schipholt

Digital Marketeer